Marinika Tepić, Dejan Žujović
Foto: Twitter/Marinika Tepić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i doktor Dejan Žujović podržali su danas meštane sela Rakita i aktiviste, koji su u organizaciji pokreta "Odbranimo reke Stare planine" uspeli da probuše dve cevi i tako onesposobe cevovod. Po završetku akcije Tepićeva je na Tviteru postavila selfi sa Žujovićem, nazvavši ga vikingom.

„Kad ne odustaješ od borbe kao Desko i njegovi meštani u Rakiti, nema nesavladive prepreke. Desko je danas i plakao i radovao se. Živeo je svoj san. A doktor Žujović je pravi viking“, napisala je Tepićeva na Tviteru ispod zajedničke fotografije.

U toku dana potpredsednica SSP je objasnila zašto je došla da podrži meštane sela Rakita.
„Došla sam danas kao građanka a ne političarka. Mnogo sam naučila iz ovog dana i videla sam šta sve ljudske ruke mogu da urade kada se ujedine“, rekla je Tepićeva.

selo Rakita

Načelnik dnevne bolnice Gradskog zavoda za plućne bolesti Dejan Žujović, takođe je u Rakitu došao kao podrška.
„Došao sam da podržim akciju vađenja cevi i da pomognem državi Srbiji da počne da poštuje svoje zakone i sudske odluke koje su već donete“, poručio je ovom prilikom.

Da podsetimo, u ovom selu u blizini Babušnice, meštani kao i aktivisti koji su im se pridružili, tokom akcije u organizaciji Pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ uspeli su da probiju dve cevi, i tako onesposobe cevodod. Nakon što je akcija završena, kada je urađeno sve što se moglo uraditi rukama, krampovima i brusilicama.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ poručio je da će svako ko pokuša da reke „zatvori“ u cevi proći isto kao i investitor mini – hidroelektrane u Rakiti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare