Marija Lukić o Palmi: Volela bih da čujem tužilaštvo

Politika 19. apr. 202119:41 > 20:07
Podeli:
Marija Lukić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Komentarišući navode potpredsednice Stranke slobode i prave, Marinike Tepić, da je prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma podvodio maloletne devojčice, predsednica fondacije koja se bavi pravima ugroženih žena u unutrašnjosti Srbije, Marija Lukić, kaže za Nova.rs da bi volela da čuje reakciju tužilaštva, koje se, kako kaže, gotovo nikada ne oglašava.

„Volela bih, bar što se ovog tiče, da čujem komentar tužilaštva, koje se gotovo nikada ne oglašava, ni za šta. Upoznata sam sa jednim delom priče i to je samo vrh ledenog brega. Najvažnije je stimulisati žrtve da progovore i stimulisati roditelje tih devojaka da ih podrže u tome, kao i da institucije reaguju onako kako bi zaista trebalo“, rekla je Lukić, dodajući da je na nama, kao društvu, da stvorimo ambijent da žena može da progovori o tome bez da bude osuđivana i stigmatizovana.

„Na medijima je da ne preuzimaju ulogu istražnih organa i da izveštavaju o nasilju na način na koji je to potrebno, bez senzacionalizma“, naglasila je ona za naš portal.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, izjavila je danas na konferenciji za medije da su se “monstrumi iz vlasti” izopačili i da rade stvari koje vezuju za mafiju, napominjući da prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, „podvodi žene i devojčice“.

“Podvođenje žena i devojčica ne idu samo uz mafiju. One su gotovo svakodnevica u našoj Srbiji. Danas znam da je podvođenje žena i devojčica svakodnevna stvar u Jagodini u kojoj vlada Dragan Marković Palma”, navela je Tepić.

Potpredsednica SSP je na konferenciji prikazala i video snimak izjave nekašnjeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je tvrdi da je svedočio podvođenju devojčica.

„Nakon Marinikinog gostovanja u Jagodini, kao muškarac i roditelj, koji zna šta se dešava, rešio sam da ispričam taj deo mog rada za Markovića. Ne mogu reći gospodina, zato što to svakako nije. Radio sam u hotelu Končarevu, a zna se ko stoji iza fiktivnog vlasnika tog hotela. To je Markovićev hotel”, navodi svedok, da bi zatim objasnio šta se sve događalo u pomenutom objektu.

“U tom hotelu nakon raznoraznih žurki na kojima su pevale naše estradne zvezde, taksijem iz Beograda, posredstvom raznih likova su dovožene devojčice. Po mom slobodnom uverenju imale su između 15 i 18 godina. Ljudi koji su dolazili sa njim su bili njegovi koalicioni i poslovni partneri. Znalo se da posle takvih žurki te devojčice idu sa njim ili sa njima. Uglavnom je to nakon napijanja tih devojčica. Njegove hostese su nagovarale te devojčice, govorile da im neće biti ništa, da će sve biti u redu. A ja verujem da su to traume za tu decu”, rekao je on.

Prvi čovek Jagodine, Dragan Marković Palma, reagovao je povodom današnje konferencije za medije potpredsednice Stranke slobode i pravde, Marinike Tepić, poručivši da ništa od iznetog nije istinito.

“Laž, laž, laž. Uskoro ćemo poslati saopštenje”, rekao je Marković.

Komentari

Vaš komentar