Siniša Mali Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, na konferenciji za medije u Skupštini Srbije, da je laž da ima 24 stana na bugarskom primorju. On je optužio novinare da se "bave izmišljotinama", te da iza svega stoji napad na predsednika države, Aleksandra Vučića.

“Ja bih zamolio one koji se bave tom temom da prestanu da lažu. To što rade nema nikakvog smisla. Tako mogu da kažu da imam 2.400 stanova. Ja imam jedan stan koji sam uredno prijavio i deset godina zaredom idem tamo i letujem”, rekao je Mali, da bi potom optužio da predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa da “ima milone evra na ofšor destinacijama” i njegovog brata, za kog je rekao da ima 35 stanova.

Mali je priču o njegovim stanovima video kao napad na Aleksandra Vučića.

“Prava tema je zašto ne mogu da dođu do računa Aleksandra Vučića. Nije problem da nađu meni 24 stana. Tema je kako će da nađu račune Aleksnadra Vučića, koje naravno nema. Samo vas molim da ne izmišjate”, rekao je Mali, odbijajući da odgovori kako je moguće da njegovi potpisi stoje na sertifikatima koji dokazuju da je vlasnik ofšor kompanija.

Pročitajte još...

„Neću da ulazim u tu temu. Ako postoji bilo šta što nije urađeno po zakonu, izvolite pošaljite sve podatke nadležnim organima. Niti sam Dragan Đilas, sa desetinama miliona evra na ofšor računima, niti sam Gojko Đilas sa 35 stanova. Ja da raspravljam sa vama na tu temu, nemam nameru, osim pred nadležnim organima. Nemate vi nikakve dokaze, imate samo par ljudi koji pričaju istu priču par godina unazad. Tema je skrenuti pažnju sa Dragana i Gojka Đilasa i kako doći  do računa Aleksandra Vučića kojih nema“, poručio je Mali.

Podsetimo, dokumenta do kojih su novinari KRIK-a došli u okviru međunarodnog projekta „Pandorini papiri“ dokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju. Mali je kao vlasnik dve ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva kupio 23 stana, a još jedan je kupio na svoje ime.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović o Vučiću i košarci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare