Zoran Lutovac Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je u emisiji “Utisak nedelje” da su Demokratska stranka, Narodna stranka i Stranka slobode i pravde postigle načelni dogovor oko zajedničkog nastupa na izborima, a da se konačna odluka očekuje krajem naredne nedelje.

Lutovac kaže da načelni dogovor između tri opozicione stranke već postoji, ali da bi mogao da se u to uključi još neko.

Povezane vesti:

“Blizu smo konačnog odgovora koji će se sigurno ozvaničiti ovih dana. Pri tome ćemo razgovarati i sa drugim partnerima, tako da u toku sledeće nedelje možemo reći da će posle razmatranja na stranačkim organima taj dogovor biti finaliziran”, rekao je Lutovac i dodao:

Očekujem da će se to biti konačno u narednih nedelju dana.

Lutovac je na ovaj način potvrdio saznanje Nova.rs da bi predstavnici Stranke slobode i pravde, Narodne i Demokratske stranke, trebalo do kraja novembra da saopšte odluku o učešću na narednim izborima i načinu na koji će nastupiti.

Prema rečima naših izvora, razgovori tokom vikenda protekli su u dobroj i konstruktivnoj atmosferi i stranke su se u najvećoj meri usaglasile oko saradnje. O detaljima sa poslednjih sastanaka niko od predstavnika partija nije želeo da govori, ali su, kako smo mogli čuti, saglasni sa tim da su napravljeni ozbiljni pomaci u međusobnom dijalogu i da će izvesno doći do saradnje.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare