Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs, Mladjan Ivanovic/ATAImages

Lider DS Zoran Lutovac verbalno se sinoć sukobio sa poslanikom SNS Milenkom Jovanovim, kome je na izlazu iz Skupštine Srbije poručio da će mu “zavaliti šamarčinu”. Lutovac u izjavi za Nova.rs kaže da mu se Jovanov unosio (u lice), provocirao ga, te da ga je prvo “uljudno, rokerski i pankerski upozorio da se udalji”, ali pošto to nije učinio, rekao mu je “to što je rekao”.

“Čovek je očigledno namerno provocirao kako bi izazvao reakciju. Unosio mi se, provocirao je pitanjima. Sve to su snimali ljudi koji su bili sa njim. To je njegov snimak. Zašto bi neko snimao razgovor sa bilo kim ako nije imao nameru da to upotrebi”, kaže Zoran Lutovac, poslanik DS i potpredsednik Skupštine, za na portal.

Upitan šta mu je Jovanov govorio, Lutovac odgovara da mu nije prvi put da tako nešto radi.

“Ako se sećate kada sam bio na RTS-u u emisiji zajedno sa njim, pitao me je za šta sam ja tačno zadužen u savezu za silovanje i nasilje. Tada sam napustio emisiju. On stalno izaziva i provocira, i na samoj sednici Skupštine i van nje”, kaže poslanik demokrata.

On navodi da je sve počelo sa Draganom Rakić, nakon čega je Jovanov krenuo njemu da se obraća.

Lutovac
Lutovac

“Pitao me je: ‘A šta ti Lutovac kažeš na ovo što kaže Dragana Rakić’. Ja sam ga onako uljudno, rokerski, pankerski upozorio da se udalji od mene, a on je nastavio da ide za mnom i da postavlja pitanja. Onda sam ja rekao ono što sam rekao. On je toliko iritantan da, kao što je neko napisao na Tviteru, ni Gandi pored njega ne bi mogao da ostane ravnodušan”, ističe Lutovac.

On navodi da Jovanov sve radi sa namerom, a da iza cele priče stoji namera da se pravi nered.

“Sve je usmereno strateški ka tome da se i sama institucija parlamenta dovede u pitanje, odnosno da se ispuni projektni cilj i zadatak koji im je postavio Aleksandar Vučić, a to je da neće trajati duže od godinu dana”, zaključuje Lutovac.

BONUS VIDEO Sukob Lutovca i Jovanova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare