Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da ne može "Vučićeva ministarka" da odlučuje čija je ta stranka, komentarišući zahtev Branislava Lećića da bude registrovan kao zakonski zastupnik DS-a upućen Ministarstvu za državnu upravu na čijem je čelu Marija Obradović.

„DS je stranka njenih članova. Ne može Vučićeva ministarka da odlučuje čiji je DS. Mi radimo na jačanju stranke i razgovaramo sa građanima, ne čekamo ministarku da se javi i potvrdi ono što već znaju svi članovi DS-a, ali i partneri  demokrata u Srbiji i inostranstvu“, rekao je Lutovac za list Danas.

Kako je naveo, s obzirom da je vladavina prava ključni uslov za dalji put Srbije ka Evropskoj uniji, eventualna protivpravna odluka doneta „na osnovu falsifikata bivših članova DS ozbiljno bi uzdramala i poziciju Srbije u Briselu“, a dodao je da je to „previsoka cena, čak i za autokratu poput Vučića“.

Lećić, koji je isključen iz DS, rekao je da očekuje da odluka bude doneta u narednih nekoliko dana umesto da se čeka novi rok od 30 dana, nastao nakon što je Obradović tražila dopunu njegovog zahteva.

Prema njegovim rečima, nema razloga da se čeka do 6. decembra i isteka tog roka za donošenje odluke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar