Zoran Lutovac Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Predstavnik Udružene opozicije Srbije (UOS) Zoran Lutovac je danas izjavio u Beogradu da su predstavnici Evropske unije iskazali spremnost da posreduju u dijalogu vlasti i opozicije i da termin održavanja tih razgovora zavisi od njih.

„Razgovori su u interesu svih građana. Nije to opozicije niti Evropske unije, nego građana Srbije. Ti razgovori su nam potrebni da bismo imali vladavinu prava, mogućnost za normalna politički život i mogućnost da građani saznaju šta se dešava“, kazao je Lutovac novinarima ispred zgrade Regulatornog tela za elekotronske medije (REM).

Naglasio je da o opoziciji građani znaju ono što im govori predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, te je zato naglasio važnost slobode medija.

Komentarišući izveštaj švedskog Instituta „Vi dem“ iz Geteborga, u kojem se konstatuje da demokratija opada u Srbiji, Lutovac je kazao da očekuje da sličan bude i izveštaj Evropske komisije, koji i ranije bio „oštar“.

Ocenio je da bi novi izveštaj Evropske komisije takav mogao biti „s pravom“ jer ove godine Srbija nije otvorila nijedno poglavlje u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom pošto nije bilo napretka u oblastima vladavine prava i slobode medija.

Foto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar