Zlatibor Lončar Foto:TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar je, povodom vakcinisanja stanovništva na severu Kosova, u intervjuu Indeks Onlajnu, izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da određene količine iz drugog kontingenta Fajzerovih vakcina u januaru budu obezbeđene i za druge zajednice na Kosovu.

„Rukovodstvo Republike Srbije posvećeno je brizi o svim građanima bez izuzetka. Posebno u vreme pandemije, koja već godinu dana teroriše ceo svet i koja je odnela gotovo dva miliona života“., rekao je Lončar.

Pročitajte još:

„Uvažavajući činjenicu da smo prvi u regionu, a drugi u kontinentalnom delu Evrope nabavili vakcinu protiv korone i otpočeli imunizaciju najugrozenije grupe stanovništva, u skladu sa mišljenjem struke i preporukama SZO, smatramo da je interes svih nas da omogućimo što većem broju građana da se sačuva od posledica ove pandemije i na taj način spasemo živote svakog ko može da bude fatalno ugrožen dobijanjem korone“, istakao je Lončar.

„Vučić mi je predložio da iz prvog sledećeg kontingenta vakcina protiv korone, koji očekujemo početkom januara, obezbedimo određene količine i za ostale nacije i sredine na Kosovu i Metohiji“, rekao je on, navodi Kosovo Onlajn.

Za dva dana na Kosovu i Metohiji je vakcinisano više stotina građana, kojima je na taj način pružena prevencija protiv ove smrtonosne zaraze, čime su sačuvani od potencijalnih fatalnih posledica ove pandemije.

„Verujemo da je to cilj svake odgovorne vlade na ovom svetu, svakog čoveka, da učini maksimum kako bi se spasao makar jedan ljudski život, a kamoli na stotine i hiljade“, rekao je Lončar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar