Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Medicinska oprema, vredna više miliona evra, koja je kao pomoć stigla u Srbiju je lična pomoć šeika Mohameda bin Zajed al Nahjana i dovoljna je za jednu celu kovid bolnicu, istakao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je dočekao avion sa opremom na vojnom aerodromu u Batajnici.

„Stiglo je mnogo najkvalitetnijih mašina. Jedna magnetna rezonanca sama teška je 14 tona. To su sprave od milion evra. Slajsni skener, pokretni slajsni skener, rentgen aparati, respiratori, kako obični, tako i hajflou. Poslal su i 30.000 skafandera, pa do svakakve vrste potrošne robe. To je višemilionska pomoć“, rekao je on.

Vučić je kazao da je to pomoć koja Srbiju ne košta ni dinara, čak je i prevoz organizovao veliki prijatelj Srbije iz Ujedinjenih arapskih Emirata, šeik Mohamed.

„Ovo nismo ničim zaslužili osim prijateljstva koje imamo sa njim. Ovo je dovoljno za opreme za jednu kovid bolnicu“, dodao je on.

Vučić je najavio da dobijena oprema sada ide u magacin, odakle će biti podeljena bolnicama i kliničkim centrima širom Srbije, gde bude najpotrebnije.

„Beskrajno mu hvala na svemu. Oni su rešili pitanje vakcina i mnogo drugoga pre drugih u svetu, jer su ulagali i imali viziju ljudi koji vode tu zemlju“, dodao je Vučić.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

On je naveo da će jedan 64-slajsni CT skener biti u VMC Karaburma. Podsetio je da je ovo drugi avion sa medicinskom opremom koji je stigao iz Emirata.

„Oprema i pomoć koja nam mnogo znači. Samo jedna magnetna rezonaca je teška 14,5 tona, zamislite šta je sve stalo u ovaj avion“, rekao je Vučić.

Otpravnik poslova Ambasade UAE u Beogradu istakao je da je oprema stigla kao pomoć i podrška prijateljskoj Srbiji da prevaziđe krizu sa koronom.

„Da joj pomognemo da sve ovo prevaziđe, da se izbori sa opakim virusom i nadamo se da se ceo svet osloboti ove pošasti“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare