Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zapitao je danas u Skupštini Srbije narodnog poslanika iz Bujanovca Šaipa Kamberija (Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka) da li je Albancima na jugu Srbije i na KiM vakcine obezbedila EU ili Beograd.

Lončar je kazao da je Kamberi tokom rasprava u Skupštini, gde poslanici postavljaju pitanja članovima Vlade, više od 20 puta pomenuo EU i zapitao da li je Beograd obezbedio Albancima PCR testove i kiseonik za bolnice ili EU na koju se toliko poziva.

Ministar zdravlja je naveo da su čak na KiM počeli da hapse ljude kada im je Beograd dao vakcine.

Lončar dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio vakcinu za zdravstvene radnike na KiM, ali da Albanci to nisu hteli da prihvate iz političkih razloga.

Takođe, ministar je zapitao Kamberija koliko se Albanaca sa KiM dnevno vakciniše u Preševu, dodajući da Srbija nema ništa protiv toga, jer joj je cilj da se sačuvaju ljudski životi.

„I vi nama pretite sa EU? Ljudi, Srbija je deo Evrope, ne može nas niko da istera iz Evrope, a vi vidite ko ste, šta ste i gde ste. Neka vas neko iz EU usvoji i neka vam da pasoš i da šta hoće i sve je rešeno. Morate da vidite ko kome pomaže i ko kome čini“, poručio je Lončar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar