Foto:Screenshot/Youtube/RTV Dukagjini

Kosovski privrednici nisu zainteresovani za vakcinaciju u Beogradu, saopštila je Privredna komora Kosova kao odgovor Privrednoj komori Srbije koja je obezbedila 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona, prenosi shqip.press.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas da će se narednog vikenda u Beogradu vakcinisati privrednici i njihovi zaposleni iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Kosova, koji žele da se zaštite od koronavirusa.

„Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu katastrofu“, rekao je Čadež, koji je i predsednik odbora Ekonomskog investicionog foruma zapadnog Balkana.

Čadež je dodao da je potrebno samo da kompanije iz regiona kontaktiraju svoje privredne komore, koje će organizovati vakcinaciju u Beogradu u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije.

Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići je odgovorio da članovi te privredne asocijacije nisu zainteresovani za vakcinaciju, prenosi shqip.press.

„Danas je Privredna komora Srbije pozvala na vakcinaciju u Beograd privrednike iz celog regiona Zapadnog Balkana nakon što su obezbedili 10.000 vakcina AstraZeneka. Privredna komora Kosova ovaj poziv je odbila iz principijelnih razloga“, napisao je Rukići na svom Fejsbuk nalogu.

Sot Oda Ekonomike e Serbiae, ka bere nje thirrje per vaksinimin e ndermarresve nga i gjithe rajoni i Ballkanit…

Posted by Berat Rukiqi on Среда, 24. март 2021.

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je ranije danas da je u saradnji sa Vladom Srbije obezbedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar