Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas poslaniku Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaipu Kamberiju da je on poslanik Skupštine Srbije i da samim tim mora da poštuje Srbiju, kao i to da je KiM pokrajina u sastavu Srbije.

Premijerka je tako reagovala na prethodnu izjavu Kamberija o tome da je predsednik Aleksandar Vučić pokazao “pretenzije Srbije prema Kosovu” time što je objavio kartu Kosova sa srpskom zastavom.

Kamberi je rekao da je primetio provokacije koje, tvrdi, pregovarački proces mogu da vrate na početak, primetivši da je za takve provokacije ranije bio zadužen Marko Ðurić, a da je tu ulogu sada preuzeo predsednik Srbije.

“Objavljivanje karte Kosova sa srpskom zastavom simbolična je provokacija koja pokazuje pretenzije Srbije prema Kosovu, ali predstavlja i simboliku Kosova bez Albanaca”, rekao je Kamberi.

Brnabić mu je odgovorila da je on u Narodnoj skupštini, da je poslanik i da mora da poštuje Srbiju i samim tim da je Kosovo i Metohija pokrajina u okviru Srbije, na šta su poslanici reagovali aplauzom.

Ona je dodala da je to sasvim jasno i da su rasprave na tu temu nepotrebne.

„Karta Autonomne pokrajine KiM koja je obeležena srskom zastavom je karta koja je uobičajena. Tu takvu kartu sa srpskom zastavom priznaje više od polovine zemljine kugle. Oni koji misle da KiM nije u Srbiji su u manjini. Zastava neke druge zemlje ili izmišljene zemlje na KiM pokazuje pretenzije stranih sila ka srpskoj teritoriji. Kako je objavio Vučić to je istina i to tako treba da bude“, rekla je premijerka.

Ona je navela i da niko „u poslednjih ko zna koliko decenija nije uradio više za dobrosusedske odnose od predsednika Vučića“, podsetivši da nije čak ni reagovao na provokacije.

„Svaki put kada su drugi provocirali slao je poruke mira, trudio se da Srbija ne odgovara na agresivan način. Nikome nije u interesu da region bude nestabilan, ponajmanje Srbiji“, zaključila je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar