Foto: Arhiva/N1

Afera vezana za tajni snimak Nikole Jovanovića (sada već bivšeg potpredsednika Narodne stranke) u kojem on iznosi seksističke i šovinističke uvrede upućene Mariniki Tepić i Vuku Jeremiću, ne stišava se. Ovoga puta, o tajnom snimku za Nova.rs govori svedokinja ovog događaja.

Njeno ime je Aleksandra Davidović, nekadašnja članica Glavnog odbora Narodne stranke i bivša potpredsednica opštinskog odbora u Rakovici.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona je za Nova.rs ispričala kako je izgledao razgovor koji je Nikola Jovanović vodio sa jednim članom Narodne stranke, a koji preti da mu ugrozi političku karijeru:

„Do razgovora je došlo na insistiranje Cvetića, predsednika odbora Narodne stranke Knić, koji je tražio od Nikole podršku za profesionalne i lične probleme. Rekao je da mu je  sin operisan, da je odbor u ostavci i da ga zanima da li Nikola može da mu pomogne. Bio je nervozan i uzrujan, bilo mi je sumnjivo od početka, ali nisam mogla da verujem da opoziciona stranka može tajno da snima čoveka koji je otvoreni protivnik vlasti“, kaže Davidović.

Prema njenim rečima, razgovor je trajao dva sata, a na Jutjubu su objavljeni samo isečci izvučeni iz konteksta.

Nikola Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Vidi se da su seckani, prepakivani i da je sve deo jedne kampanje koja ovih dana poprima i sve druge oblike. Spremna sam da svedočim i o kontekstu i o toku razgovora. Za mene glavno pitanje, pošto sam i ja na snimku, kako opoziciona stranka pristaje na vršenje krivičnog dela samo da bi nekom naškodila, imajuci u vidu da su licno Vuk Jeremic i Miroslav Alesic otisli par dana nakon objavljivanja montiranih snimaka da pruže podršku Cvetiću, što je on na svom FB i objavio, a u komentarima je dobio i pohvale za dobro obavljen posao od Borisa Hermana“, kaže Davidović i dodaje da je iznenađena postupkom lidera Narodne stranke.

„Neverovatno mi je da neko ko sebe  predstavlja svetskim čovekom i ko se zalaže za promenu sistema, kako Vuk Jeremic sebe opisuje, radi ovako ljigave i protivzakonite stvari. Pa zar mu je bitnija sudbina Nikole Jovanovica od borbe protiv ove nakaradne vlasti“, upitala je ona.

Aleksić: Postoji želja da se zamene teze, bilo bi bolje da se Jovanović izvini

S druge strane, potpredsednik Narodne stranke kaže da su pomenuti navodi pokušaj zamena teza, te da bi bolje bilo da se Jovanović “ljudski” izvini.

Miroslav Aleksic
Miroslav Aleksić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

“Umesto toga sad se govori da je to neko montirao i sekao. Za sve nas koji poznajemo Jovanovića ovo ne može da bude relevantna tvrdnja, jer čujemo šta on govori. Tu nema nikakve montaže, to je on rekao i to je veliki problem. Mislim da nije baš pametno da sad bilo ko pokušava da njegove reči preokrene sa pričom da je to neko montirao”, smatra Aleksić, dodajući da navodi Aleksandre Davidović vređaju inteligenciju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare