Miloš Jovanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Lider Nove Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je u intervjuu za "Danas" da toj partiji jeste cilj da bude na vlasti kako bi sprovodila svoju politiku i istakao da je između Nove DSS i SNS "stepen političkog neslaganja veći nego stepen političkog slaganja".

Jovanović je zu intervjuu za list „DanaS“, odgovarajući na konstataciju novinara da bi ih Srpska napredna stranka (SNS) i Vučić rado videla kao deo vlasti naglasio da tako nešto „nije čuo niti ih je neko zvao“.

“ Još uvek je puno nedorečenosti u njihovom političkom delovanju. Žao mi je što je tako, ali je tako. Zato nama samo preostaje da u budućnosti i dalje jačamo“, rekao je Jovanović.

Na pitanje da li će biti „konstruktivna opozicija“ odgovorio je da ne zna šta znači ta sintagma i da je ne upotrebljava.

„Mi ćemo kritikovati, kada treba i najoštrije moguće, sve što smatramo da ne valja a nećemo nikada imati problem da podržimo ono što nam se učini ispravnim i što je, iz naše perspektive, u skladu sa državnim i nacionalnim interesima“, najavio je Jovanović.

On je poručio i da nije zainteresovan za mesto potpredsednika parlamenta Srbije, ali da jesu njihovi koalicioni partneri iz POKS Vojislava Mihailovića.

„U tome ih podržavamo, jer kao lista na to imamo pravo, s obzirom na rezultat koji smo postigli“, rekao je Jovanović. Potvrdio je i da će u Skupštini Srbije imati jedinstveni poslanički klub Srpske koalicije NADA koju čine Novi DSS i POKS Vojislava Mihailovića.

Bonus video: OPOZICIJA_ Apel budućih poslanika

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar