Branislav Lečić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik Demokrata Srbije Branislav Lečić ocenio je da je licemerna tvrdnja predsednika Aleksandra Vučića da se zalaže da predstavnici svih medija rade svoj posao "u atmosferi potpune slobode izražavanja i da tome ostaje i lično posvećen", koju je izrekao na sastanku sa šefom Delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

„Zašto Vučić, ako toliko ceni slobodu izražavanja sa neskrivenim potcenjivanjem i prezirom javno komentariše pitanja koja mu postavljaju kritički nastrojeni mediji, umesto da učtivo odgovori na njih, kako mu funkcija nalaže?“, naveo je Lečić u pisanoj izjavi.

On je rekao i da je istina da se Vučić bori za slobodu medija to ne bi bila ni jedna od tema predstojećih razgovora o unapređenju izbornih uslova.

Takođe, ni Evropska komisija godinama unazad ne bi u izveštajima o Srbiji konstatovala da nije napravljen nikakav pomak u tom domenu koji je važan za pristupanje Evropskoj Uniji (EU).

„A taj put ka Uniji je odavno usporen, upravo zbog zabušavanja Vučića i njegovih piona da sprovedu važne reforme u segmentima koji se odnose na izgradnju pravne države“, kazao je Lečić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare