Radomir Lazović, Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Radomir Lazović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

“Svi oni koji mogu da sarađuju i treba. Drago nam je zbog toga”, kaže za Nova.rs Radomir Lazović, jedan od lidera pokreta Ne davimo Beograd, komentarišući dogovor SSP, DS i NS o zajedničkom izlasku na izbore. On poziva kolege iz opozicije da razmotre njihov plan “Put do pobede” koji, između ostalog, predviđa razgovore o zajedničkom predsedničkom kandidatu i kontroli izbora.

Članovi pokreta Ne davimo Beograd sarađivali su sa SSP Dragana Đilas i DS, u borbi za bolje izborne uslove, sa kojima su kreirali i zajedničku platformu, koju su potom prosledili evroparlamentarcima.

Saradnja je, međutim, “na pauzi” od okončanja međustranačkog dijaloga.

Upitan da li će ponovo sarađivati sa tim partijama, NS i drugim pokretima i strankama u tom bloku u segmentu kontrole izbora, Radomir Lazović za naš portal kaže da su nedavno svim političkim organizacijama opozicije ponudili jedan okvir saradnje, koji podrazumeva i zajedničku kontrolu izbora.

On navodi da bi rado sa njima razgovarali i o zajedničkom predsedničkom kandidatu.

“U dokumentu ‘Put do pobede’ stoji da predlažemo drugim organizacijama opozicije kontrolu izbora, izlazak na izbore u više programskih kolona, koje sarađuju i koordinišu svoj nastup kako bi što bolje odgovorili na tretman vlasti. Podrazumeva razgovor o zajedničkom predsedničkom kandidatu, dogovor o nenapadnju i podrazumeva, ukoliko ima želje za tim, da će kandidat za gradonačelnika i premijera biti iz one organizacije koja ima najviše glasova”, kaže Lazović.

On navodi da iz drugog opozicionog bloka nisu dobili zvaničan odgovor, ali da su u javnosti oni rekli da je taj predlog neprihvatljiv.

“Za nas je to čudno, s obzirom da smo imali samo jedno neslaganje i to da li u Beogradu treba izaći u jednoj ili više kolona, dok su se složili sa svim ostalim. Pozivam sve organizacije opozicije da još jednom razmotre taj plan “Put do pobede” koji smo predstavili javnosti i da se u okviru njega i dogovorimo, jer smatramo da je on vrlo realan i da bi sve mogao da nas gurne napred”, kaže Lazović.

On dodaje da je Ne davimo Beograd krenuo u obuke kontrolora još pre nekoliko meseci i da je sasvim izvesno da će moći da pokriju svako izborno mesto u Beogradu.

“Taj proces još uvek traje. Ako druge organizacije ne budu htele da to zajednički koordinišemo, mi ćemo ponuditi pomoć onima koji ne mogu sami da kontrolišu sva izborna mesta”, navodi jedan od lidera NDBG.

Ranije je najavljivano da će taj pokret na izbore izaći sa ZZS Nebojše Zelenovića, odnosno otvorenom platformom Akcija, i Ekološkim ustankom, čiji je jedan od lidera Aleksandar Jovanović Ćuta. Međutim, sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisali su Zelenović i Ćuta, ali parafa iz Ne davimo Beograd još nema.

“Svi naši organi će doneti svoj stav, to ide malo sporije, ali nama je cilj da uključimo sve ljude koji čine pokret NDBG u donošenju takvih velikih odluka”, navodi Lazović.

BONUS VIDEO Šta je dobitna kombinacija za predsedničke izbore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar