Ne davimo Beograd
Foto:Ne davimo Beograd

Aktivistkinja "Ne davimo Beograd" fizički je danas napadnuta u centru grada kada se spremala da organizuje razgovor sa građanima opštine Stari grad, rekao je za Nova.rs Radomir Lazović iz te Inicijative.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“  organizovala je u poslednje vreme veliki broj razgovora sa građanima u raznim delovima Beograda, objasnio je on.

„Naša grupa za Stari grad napadnuta je u sred belog dana, u centru grada i to na delu između Terazija i Predsedništva Srbije“, istakao je Lazović.

Prema njegovim rečima, nepoznati čovek napao je jednu od aktivistkinja pokreta i uz pretnje i govor mržnje „izdajnici, rušitelji države i slične izraze koji se često mogu čuti na televizijama“ oteo propagandni materijal pokreta.

Dodaje da je teži incident izbegnut kada su se drugi aktivisti uključili, a nepoznati čovek je pobegao sa lica mesta.

Lazović je dodao da je napad prijavljen policiiji.

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je da se već godinama nalazi na udaru režima Srpske napredne stranke i, kako navode, njihovih satelita ekstremnih desničara.

„Godinama smo na meti režimskih tabloida, sudskih procesa, prisluškivanja i praćenja kojima se pokušava sabotiranje rada pokreta, a napadane su i naše prostorije u koje su nepoznati počinioci tri puta pokušali upad“, podseća inicijativa Ne davimo Beotrad.

Ni u jednom od ovih slučajeva policija i tužilaštvo nisu pronašli i procesuirali odgovorna lica, ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Božo Prelević o političkom hohštapleraju

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar