Tanja Lazarević Foto:N1

Urednica portala KoSSev Tanja Lazarević rekla je u Danu uživo, govoreći o energetskom dogovoru Beograda i Prištine, da su reakcije srpske zajednice "skoro jednoobrazne, ako se izuzme krug oko Srpske liste". "Strana koja nije dobila, strana koja gubi najviše jesu upravo Srbi na severa. Sporazum, dva najvidljivija negativna efekta na osnovu komentara sugrađana su što struja posle dve decenije počinje da se plaća, a mnogo teži negativni efekat je da je ovo nova potvrda povlačenja Srbije, razočarenje primećujem kod mnogih sugrađana", kaže ona.

Kosovo i Srbija su u Briselu usvojili mapu puta za primenu energetskih sporazuma u okviru dijaloga pod posredovanjem EU, objavio je na Tviteru specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Lazarević, govoreći o reakcijama, kaže da je, što se tiče srpske zajednice, primarni fokus na Srbima sa severa.

„Reakcije su skoro jednoobrazne, ukoliko se izuzme krug oko Srpske liste – strana koja nije dobila, strana koja gubi najviše jesu upravo Srbi na severa. Sporazum, dva najvidljivija negativna efekta na osnovu komentara sugrađana su što struja posle dve decenije počinje da se plaća, a mnogo teži negativni efekat je da je ovo nova potvrda povlačenja Srbije, razočarenje primećujem kod mnogih sugrađana“, kaže ona.

Što se tiče komentara albanske strane, kaže ona, mogu da se svrstaju u dve grupe.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO: Nemci preuzimaju Kosovo: Rada Trajković i Dušan Janjić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare