Stefan Krkobabic
Stefan Krkobabić Foto:BETAPHOTO/PUPS/PETAR DIVAC

Predsednik poslaničke grupe PUPS – sodarnost i pravda Stefan Krkobabić izjavio je danas da "'Kurtijevi Srbi' nisu rešenje problema naše južne pokrajine" i pozvao međunarodnu zajednicu da se ono što je dogovoreno konačno realizuje.

„To je samo podgrejana balkanska ujdurma da iz manjinske zajednice uzmeš ‘svog’, u ovom slučaju ‘svog Srbina’ i da na taj način zaobidješ jasno izraženu, političku volju i na izborima verifikovane reprezentativne predstavnike manjinske zajednice“, objasnio je Krkobabić u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, „sve je već vidjeno i do sada se po pravilu uvek loše završavalo“.

„Pozivamo međunarodnu zajednicu da se konačno o dogovorenom ne dogovara, a o odlučenom ne odlučuje. Hajde da to realizujemo. Ili kao što bi rekao pesnik Ljubivoje Ršumović, vreme je da to pretvaramo“, naglasio je Krkobabić.

PROČITAJTE JOŠ:

„Za početak neka to bude Zajednica srpskih opština, uz potrebu da podsetimo naše prijatelje iz medjunarodne zajednice da ovde na Balkanu nismo svi isti, naša snaga leži u pravu i pravdi, a ne u topuzu. Srbija je sprovela sve i uvažila svakoga, vreme je da nam se vrati istom merom, ni manje ni više“, zaključio je Кrkobabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar