Foto:EPA-EFE/ERMAL META

Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je danas četiri zamenika ministra. U ovoj četvorci još uvek nema predstavnika Srpske liste, pošto su svi iz njegovog pokreta Samoopredeljenje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zamenik ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture je Hisen Durmiši. Enver Dugoli je zamenik ministra odbrane, zamenik ministra pravde je Bljerim Salahu, dok je za zamenika ministra finansija, rada i transfera imenovan Iljir Aljiu.

Kurti im je, kako je saopštio kabinet ovog premijera, čestitao na novim dužnostima i poželeo uspeh u radu.

Kosovski ustav predviđa najmanje dva zamenika ministra iz Srpske zajednice Kosova i dva iz ostalih nevećinskih zajednica.

Ako ima više od dvanaest ministara, kao što sada ima 15 ministarstava, u tom slučaju je predviđen i treći srpski zamenik ministra i jedan zamenik ministra ostalih nevećinskih zajednica na Kosovu.

Aljbin Kurti stupio je na dužnost premijera ove nedelje nakon ubedljive pobede Samoopredeljenja na vanrednim izborima 14. februara. U vladi od 15 ministarstava, tri su pripala nevećinskim zajednicama, od kojih jedno Srpskoj listi, a treća potpredsednica vlade je takođe iz manjinske, bošnjačke zajednice.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar