Dačić: Kurti ne bi bio premijer da ga DOS nije pomilovao

Politika 25. mar. 202119:24
Podeli:
Ivica Dačić Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u parlamentu da Aljbin Kurti ne bi bio u mogućnosti da bude kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija da vlast Vojislava Koštunice i ministri DOS-a nisu izglasali zakon o amnestiji albanskih separatista na KiM, među kojima je bio i Kurti, pošto bi u suprotnom, kako je rekao Dačić, do pre neku godinu još bio u zatvoru.

Dačić je, nakon rasprave u Skupštini koju je pokrenulo pitanje poslanika Ujedinjene doline – SDA Sandžaka Šaipa Kamberija za članove Vlade o potrebi postizanja „sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Kosovom“, kazao:

„Samo bih podsetio da smo u ovoj sali, pre 20 godina, lomili koplja i sedeli dan i noć i borili se protiv izglasavanja zakona o amnestiji za albanske separatise i teroriste. Tako da nije nama Šaip Kamberi oslobodio Kurtija nego je Koštunica potpisao pomilovanje. DOS ministri i vlada su predložili zakon o pomilovanju i amenistiju, kada su na hiljade albanskih terorista pustili iz zatvora“, kazao je Dačić.

Istakao je da sa ponosom može da kaže da su se u to vreme poslanici SPS i tadašnje SRS do kraja borili i glasali protiv toga.

„Kurti bi do pre neku godinu još bio u zatvoru, ne bi bio kandikdat za premijera ili predsednik političke srtanke na KiM“, dodao je Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar