Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Novi saziv Skupštine grada Kragujevca konstituisan je danas potvrdjivanjem mandata 87 odbornika izabranih juna, i izborom predsednika i njegovog zamenika kao i postavljanjem sekretara Skupštine.

U lokalnom parlamentu su odbornici sedam izbornih lista, a najviše mandata, 46 od ukupno 87, ima lista „Aleksandar Vučić -Za našu decu“.

PROČITAJTE JOŠ....

Sa te liste su novoizabrani predsednik i zamenik predsednika Skupštine grada.

Za predsednika Skupštine grada je reizabran Miroslav Petrašinović, diplomirani pravnik, koji je tu dužnost obavljao i od juna 2016. godine. Njega je podržalo 69 odbornika od 85 koliko je glasalo.

Za njegovog zamenika je izabran Zoran Mladenović, pukovnik u penziji, za koga je glasao 71 odbornik. To glasanje je samo nagovestilo moguće kaolicione partnere SNS-a u gradskog vlasti, kao i „sigurnu“ opoziciju.

U dve odborničke grupe koje nisu podržale izbor čelnika Skupštine, „Zajedno za Šumadiju-Zdrava Srbija“ i Srpski pokret obnove su u izjavama novinarima potvrdili da će ostati opozicija i da ne učestvuju u pregovorima sa SNS. Novoizabrani predsednik Skupštine, Miroslav Petrašinović, novinarima je rekao da će SNS narednih dana predložiti ko će biti koalicioni partneri.

Kazao je da je proteklih dana prva „runda“ razgovora sa predstavnicima lista koje su prešle cenzus bila „o viziji budućnosti razvoja Kragujevca“ i o tome da li ima spornih pitanja.

„U narednih par dana očekujemo finalnu rundu razgovora i konačno ćemo izaći s predlogom koje su liste odnosno političke grupacije koje će sa SNS činiti koaliciju u narednom periodu“, rekao je Petrašinović. On je rekao da očekuje da će Skupština po hitnom postupku, „vrlo verovatno“ naredne nedelje, izabrati izvršne organe gradske vlasti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar