Foto:Nemanja Jovanović

Poznati dramaturg i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević, oglasio se nakon uvreda koje je pretrpeo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a povodom kojih se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te uputio izvinjenje svima kojima su one upućene. Vučić se tokom gostovanja na RTS-u izvinio svim ljudima koje je ponašanje poslanika uvredilo. Kovačević je na Tviteru napisao "da izvinjenje ne prihvata kao iskreno" i napisao "da je Vučić lični 'inspirator' takvih reči."

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić u parlamentu je optužio Sinišu Kovačevića da direktno zagovara, da bude što više mrtvih.

„Gospodine Kovačeviću, jeste vi doneli ove mere, jeste pomogli sa 100 evra narod, je l’ branite u kovid situaciji narod? Umesto da se borite protiv kovida, zagovarate zajedno sa delom intelektualca da bude što više mrtvih, sram neka vas bude“, rekao je Atlagić.

Nakon toga, predsednik Vučić se izvinio u svoje, ali i u ime Srpske napredne stranke zbog ružnih reči koje su izrečene. Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević, naveo je da misli da je izvinjenje upućeno i njemu, ali da ga ne prihvata jer smatra da je „neiskreno“.

„Gospodine Vučiću, sad saznajem za izvinjenje upućeno onima koje su poslanici uvredili. Kako sam u Skupštini nazvan ološem, koji želi da umrlih bude što više, smatram da je upućeno i meni. Ne prihvatam ga jer je neiskreno i jer Vas smatram direktnim inspiratorom takvih bestijalija“, naveo je Kovačević u svom tvitu.

BONUS VIDEO:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare