Vladimir Kovačević
Vladimir Kovačević Foto: BETAPHOTO/NARODNA STRANKA

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je da se politika vlasti u privredi i ekonomiji svela na "rasprodaju prirodnih bogatstava, poput velikog nalazišta zlata kod Bora, na rasprodaju jeftine radne snage strancima i na ogromno zaduživanje u inostranstvu".

„Govorili su da nam preti bankrot kada je dug bio 15 milijardi, a danas smo sa 30 milijardi duga navodno ekonomski tigar i kažu da nam ne preti bankrot. Srbija je na istorijskom maksimumu zaduženosti, jer je vlast SNS u poslednjih devet godina duplirala dug sa 15 milijardi evra na 30 milijardi“, rekao je Kovačević za kanal Slavija info.

On je naveo da vlast novac od zaduživanja troši na „promašene, preplaćene i zakasnele investicije“.

„Najlakše je tako – prodaj sve što imaš, a kad prodaš, onda se zadužuj. Pribegavaju takvim rešenjima jer državu vode nestručni ljudi bez ikakvog iskustva u privredi. Neznalice su na čelu ključnih resora koji donose prihode – ministarstava trgovine, poljoprivrede, privrede i energetike. Država radi na štetu domaćih privrednika, a u korist stranih investitora“, rekao je Kovačević.

Ocenio je kao „potpuno promašenu“ politiku poklanjanja novca stranim investitorima, jer oni kako je rekao, odlaze iz Srbije čim država prestane da im poklanja novac.

„Geoks je dobio 11,25 miliona evra, a sada je otpustio 1.200 radnika i otišao. Japanski Jazaki je dobio 10 miliona evra, a sada je otpustio 600 radnika. Er Srbija je dobila još 100 miliona evra od države Srbije od čijih subvencija živi, pošto je arapski partner rekao da će se povući ako srpska strana ne sredi stanje u toj kompaniji“, rekao je funkcioner Narodne stranke.

Dodao je da subvencije ne bi trebalo ukinuti, jer ih daju i države u okruženju Srbije već da bi ih trebalo davati samo dok domaća privreda ne postane mnogo više konkurentna na medjunarodnom tržištu.

„Vlast uveliko rasprodaje i prirodne resurse, kao što je rudnik Čukaru Peki kod Bora, koje je trenutno jedno od najvećih nalazišta zlata na planeti“, rekao je Kovačević.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare