Egzodus iz NS: „Suština problema je u Vuku Jeremiću, u sukobu je s Ponošem“

Politika 28. okt. 202110:36 > 12:1224 komentara
Podeli:
Foto: Narodna stranka/promo, Nova.rs

Obrazovaniji sam od Vuka. On je kopljasto obrazovan, u jednom smeru, a ja imam bedem obrazovanje koje je mnogo šire. Zašto bih onda ja na Vuka Jeremića gledao kao na budućnost Narodne stranke? Kao lidera ga više ne respektujem, moje performanse su bolje, kaže Vladimir Kovačević, bivši član Predsedništva Narodne stranke.

Nedavno je objavljena vest da je Kovačević napustio stranku, istog dana kad i advokat i član Predsedništva Borivoje Borović. Objašnjavajući razloge zbog kojih je napustio Narodnu stranku, Kovačević je za Danas rekao:

„Način na koji Narodna stranka percipira borbu za vlaste je preagresivna. Revanšizam, recimo, to je nešto iza čega ja nisam mogao da stanem“, rekao je Kovačević za Danas i dodao:

„Suština problema je u liderstvu, Vuku Jeremiću. Imate deo ljudi koji su poverenje dali Miroslavu Aleksiću, kao i one koji idu ka Zdravku Ponošu, koji je uživao najveće poverenje Vuka Jeremića. Ali, sukob između Ponoša i Jeremića oko kandidature za predsednika je istinit i ja nisam hteo da budem deo te podele. Došao sam u stranku da bude jača i da bude format koji pruža sifurnost, ali njih dvojica su dugo vremena bili kohezioni, ali u poslednje vreme su bili disonantni tonovi“.

U intervjuu za Blic, Kovačević je bio nešto precizniji.

„Potrebna su nova lica u politici. Kad nastupate iz minusa, a tu mislim na sve lidere koji su izašli iz Demokratske stranke, onda teško i do nule dođete. Teško je kad morate da objašnjavate hipoteku Vuka Jeremića, to je bila velika žrtva svih nas koji smo novi u politici“, rekao je Kovačević.

Na konstataciju novinara da je to znao i kad je ušao u stranku Kovačević kaže:

„Imao sam percepciju da je njegovo znanje o međunarodnim ekonomskim prilikama šire, da zna više od mene i da ćemo biti kompatibilni. Ispostavilo se da ono što ja znam, znam, a ono što on zna, u stvari ne zna. Obrazovaniji sam od Vuka. On je kopljasto obrazovan, u jednom smeru, a ja imam bedem obrazovanje koje je mnogo šire. Govorim više jezika, svojim novcem sam proputovao svet i zašto bih onda ja na Vuka Jeremića gledao kao na budućnost Narodne stranke. Kao lidera ga više ne respektujem, moje performanse su bolje. Postalo je neodrživo“, naveo je Kovačević.

On kaže i da će s Jeremićem ostati prijatelj, da nije bilo teških reči, ali i da lider Narodne stranke nije pokušao da g azadrži.

„Mislio sam da će se potruditi da me ubedi, da me zaustavi, ali je očigledno shvatio da su naši karakteri nepodudarni“, zaključuje Kovačević.

BONUS VIDEO: Vuk Jeremić o odlascima iz Narodne stranke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar