Vladimir Kovačević Foto:Nove D2SP

"Gotovo svakih par dana imamo potvrdu koliko je pogrešna odluka Vlade Srbije da se masivnim finansijskim podsticajima oslanja samo na strane investitore", izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

„Bazirati ekonomski razvoj Srbije samo na direktnim stranim investicijama zapostavljajući domaće investitore je jednostavnije, ali i potpuno pogrešno. Zapravo, ako na čelu države imate ljude bez iskustva više od dve decenije, u ekonomiji je to neoprostivo. Posledice su fatalne i scenario je, nažalost, baš takav kakvog sam najavljivao i pre dve godine. Imamo sada iznenađene radnike na ulicama, a fabrike zatvorene“, rekao je Kovačević.

Kovačević napominje da je omamljivanje stranih investitora novcem srpskih građana kratko trajalo jer se nakon završene ugovorne obaveze stranci vraćaju u svoje zemlje.

„Zaključak je jednostavan, ne može se prečicom i sa strancima graditi stabilan ekonomski razvoj, zbog toga se hitno trebamo vratiti domaćoj proizvodnji, napraviti otklon od uvoza i izgraditi fabrike koje će proizvoditi sve ono što uvozimo“, navodi Kovačević.

Kovačević ističe da srpski privrednici nemaju rezervno tržište i rezervnu državu i zbog toga su na dugi rok pouzdan partner sopstvenoj državi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar