Foto: Pres-služba D2SP

"Upitan je potencijal države za zaštitu građana Srbije i nadoknadu šteta od svinjske kuge i nesvakidašnjeg nevremena koje je zahvatilo najplodnije delove naše zemlje, naročito Bačku i Srem", izjavio je danas Vladimir Kovačević, predsednik Nove – Da se struka pita (Nova D2SP).

„Pošto smo kao država do guše u kreditima i u paranoji na koji način da te kredite po dospeću razvodnimo da nam teret vraćanja ne bude tako težak, a sad ne biramo da to uradimo i po znatno skupljim cenama kapitala, pitam se koliko poljoprivrednici mogu uopšte da računaju na svoju državu“, rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da kada dugo vremena niste savestan domaćin, a sinonim za to je ova vlast, kada imate 40 milijardi evra duga ka kreditorima plus obaveze po bilateralnim a neobjavljenim ugovorima, zaista je neizvesna pomoć države onima kojima je to i najpotrebnije.

„Na prvom mestu je pomoć najpotrebnija stočarima jer im je država usled neznanja potpuno rasturila interese ka odgajanju domaćih životinja (pa odgore još i udar svinjske kuge) na ionako prepolovljen stočni fond, a sad i ratara, jer se za crne dane poput ovih od strane države nikada nije domaćinski štedelo“, kaže Kovačević.

Predsednik Nove D2SP dodaje da ostaje da vidimo samo kako se iskobeljati iz problema koji se nagomilavaju.

Kovačević napominje da se nije otvorilo nebo problema nad Srbijom nego smo ogoljeni i nezaštićeni pa nam se to tako čini i da je zbog toga stvarno neophodna nova vlast, ali sada makar i prvi put od zaista iskusnih ljudi.

„Tome se mi svi iz Nove D2SP zaista nadamo, a šansu za to potražićemo već na prvim izborima“, zaključio je Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar