Foto: N1

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj potvrdio je večeras da je u današnji napad na dvojicu srpskih mladića kod Štrpca umešan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) i izrazio najdublje žaljenje, a ranjenima poželeo brz oporavak.

„Poštovani građani, upravo sam obavešten da je jedan pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga uključen u slučaj koji se desio u Štrpcu. Slučajem se bave organi bezbednosti i pravosuđa“, saopštio je Mehaj.

On je, kako prenose kosovski mediji, rekao da će u ovom slučaju biti postupljeno „prema propisima i zakonima“ ministarstva odbrane i KBS.

„Izražavam najdublje žaljenje zbog onoga što se dogodilo u Štrpcu. Povređenima želim brz oporavak. Ovakvi slučajevi su izolovani, ali kao takvi ne smeju da se dogode“, naglasio je u saopštenju kosovski ministar odbrane

On je ponovio da kosovsko ministarstvo odbrane i Kosovske bezbednosne snage „ostaju posvećeni služenju našim građanima bez razlike“.

Napad je ranije osudio i kosopvski premiejr Aljbin Kurti i posetio na saopštenje Kosovske policije da je napadač uhapšen.

Kosovska policija je popodne saopštila da je upasila napadača A. K, (33).

Prema navodima prištinskih medija, nađeni su i zaplenjeni materijalni dokazi – pištolj za koji se sumnja da korišćen u napadu i automobil iz kog je pucano.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju objavila je da su radnjeni jedanaestogodišnji S.S. i dvadesetjednogodišnji M.S. i da je na njih pucao „lokalni Albanac“.

BONUS VIDEO: Paljenje badnjaka u Zubinom Potoku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare