FOTO TANJUG/ STR/ bg

Kosovska policija demantovala je medijske navode da je u severnom delu Mitrovice u petak uhapšen još jedan bivši pripadnik ove institucije, javlja portal KoSSev.

Pošto je u četvrtak uveče uhapšen bivši pripadnik Kosovske policije S. T. koji se tereti za ratne zločine, pojedini mediji izvestili su da je danas uhapšen još jedan bivši pripadnik ove institucije, pozivajući se na svoja saznanja.

Iz Kosovske policije su u više navrata na upite Kosseva ranije danas saopštavali da nemaju zvanične informacije o hapšenju, da bi večeras demantovali te navode.

Takođe su demantovali i navode kriznog štaba sa severa o sprečavanju radnike elektrodistribucije da izvrše popravke usled kvara nastalog na elektomreži, piše KoSSev.

„Najnovije spekulacije su da je Kosovska policija i danas uhapsila bivšeg policajca – Z. M. u Severnoj Mitrovici, kao i da je KP na Severu sprečila radnike elektrodistribucije da izvrše popravke usled kvara nastalog na elektomreži. Još jednom demantujemo ove spekulacije, pojašnjavajući da nema zvaničnih informacija Policije Kosova o hapšenju dotične osobe, kao i da Kosovska policija nije ometala i ne ometa ni pod kojim okolnostima, nijednu instituciju ili zaposlenog koji službeno obavljaju svoje dužnosti“, navodi se u odgovoru KP.

Iz policije poručuju da su u vezi sa kvarom na elektromreži preduzete radnje u saradnji sa nadležnim organima na rešavanju i otklanjanju ovog problema.

Kosovska policija je ocenila da kontinuiranim saopštenjima pokazuje da je „prilično transparentna“ te navela da obaveštava medije o svojim akcijama, uključujući i one koje rezultiraju hapšenjima, navodeći kao primer sinoćno hapšenje S.T.

Sa druge strane, navode da demantuje spekulacije i dezinformacije pojedinih medija – „uglavnom srpskih“.

„Oni kontinuirano u različitim oblicima putem spekulacija i nezvaničnih informacija pokušavaju da dodatno destabilizuju situaciju i dezinformišu širu javnost“, naznačili su u saopštenju.

IZ KP su pozvali građane i medije da sarađuju sa Kosovskom policijom.

BONUS VIDEO: Barikade u Rudaru – Sever Kosova pod blokadom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar