Foto: N1

Načelnik školske uprave i član Kriznog štaba Ivan Zaporožac naveo je da je na sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa prostora severa Kosova i Metohije, a na preporuku Kriznog štaba, doneta odluka da se uputi zahtev lokalnim samoupravama da se od ponedeljka nastavi izvođenje nastave za učenike osnovnih škola, a onlajn nastava za učenike srednjih škola.

„Imajući u vidu nepromenjenu situaciju u odnosu na trenutak kada je doneta odluka o obustavi nastave, današnja odluka je doneta isključivo imajući u vidu budućnost naše dece i potrebe da se i u ovim, izuzetno teškim uslovima i kompleksnoj situaciji mora omogućiti proces nastave najosetljivijim delovima našeg društva, kako ne bi trpeli zbog pritisaka iz Prištine“, saopštio je Zaporožac.

Navodi se da će detalje izvođenja nastave sa roditeljima koordinisati razredne starešine.

Na sednici Kriznog štaba bilo je reči i o, kako je saopšteno, bezbednosnim problemima vezanim za održavanje energetskog sistema u opštini Zubin Potok, konkretno održavanje dalekovoda 10 kV Brnjak.

„Juče su pripadnici kosovske policije onemogućili naše radnike da propuste struju ka naselju Rezala, tako što su im zabranili da se slobodno kreću lokalnim putem. Danas nisu dozvolili otklanjanje kvara na mreži na potezu između Rovačkog potoka i sela Jabuka. Trenutno je oko 150 stanovnika, među kojima ima dece, starih i bolesnih, bez napona i to selo Jabuka, Prevlak, Crepulja, Dren, Zagulj kao i repetitor MTS-a na Kurilovu čime su građanima onemogućene telekomunikacione usluge. Našoj ekipi je od strane pripadnika kosovske policije rečeno da će radnici KEDS-a danas u 15h da dođu da otklone kvar, što je protivno svim dogovorima jer je održavanje mreže u tom delu do sada uvek vrśeno od strane naših radnika“, maveo je član Kriznog štaba Boban Novaković.

Dodaje se da su stupili kontakt sa KFOR-om i zamolili ih da svojim autoritetom pomognu u rešavanju tog problema, ali da se još čeka povratna informacija.

„Želim da napomenem da je naš elektromonter iz poslovnice Zubin Potok, Milan Tomašević, 11.12.2022. fizički i psihički maltretiran od strane kosovske policije na brani Gazivode, kada je zajedno sa kolegom Miloradom Vlaškovićem krenuo u TS „Andriće“ da otkloni kvar“, kaže Novaković.

BONUS VIDEO: Ko kontroliše barikade na severu Kosova i Metohije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar