Foto: Kosovo-online.com

Vest da je Tramp "dobio" most i jezero na Kosovu obišla je svet. Danas se šeruje jedna druga slika - pocepanog banera s napisom "Jezero Tramp" na Gazivodama.

“Otišla sam da obiđem Tramp jezero i da vidim šta lokalci misle o tome što su njihovi komplikovani politički problemi ubašeni u haos američke političke kampanje. Ispostavilo se da uopšte nisu srećni”, napisala je novinarka Una Hajdari podelivši sliku pocepanog napisa “Jezero Tramp” i link svoje reportaže objavljene na sajtu Politico.eu.

Hajdari je otišla na Kosovo kako bi “opipala” atmosferu nakon velikih objava da bi jezero Gazivode trebalo da ponese Trampovo ime u čast uspešnog dijaloga Beograda i Prištine. Zatekla je ljute građane koji nemaju pojma ko je i zašto postavio baner.

Pročitajte još:

“Ne slažem se s preimenovanjem jezera. Njega su naši preci izgradili u vreme bivše Jugoslavije. Mislim da nije fer da Amerikanci samo dođu i daju mu novo ime”, rekao joj je Ivan Jakšić (31), Srbin kojeg je tamo upoznala.

Savo Dašić nekadašnji poljoprivrednik, koji danas živi u brvnari u ispod mosta ispričao je da prvo video vest na Fejsbuku, pre nego što je primetio baner koji je bio ispred „njegovog nosa“

„Niko ko živi ovde nije bio svestan toga“, rekao je Dašić. “Ne prihvatam da živim ispod Trampovog mosta, šta god da piše na transparentnu na njemu“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar