Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Željko Komšić, koji je preuzeo dužnost predsedavajućeg Predsedništva BiH, izjavio je da se neće nikada ostvariti ciljevi koje je izneo ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin o "stvaranju srpskog sveta". "Nikada neće biti ostvareni snovi kafe kuvarice Mire Marković", rekao je Komšić Vulinu za N1 Sarajevo.

Na pitanje N1 Sarajevo za dodatni komentar, iz Komšićevog kabineta su odgovorili: “Nema se tu šta komentarisati.”

Pročitajte još...

Vulin je pre dva dana, na skupu povodom 13. godišnjice Pokreta socijalista čiji je lider, rekao da je „zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog sveta – da objedini Srbe gde god oni budu živeli“ i pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da preuzme ulogu predsednika svih Srba.

„Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo, okupite Srbe gde god da žive, da već jednom ispunimo san generacija Srba od Karađorđa na ovamo, da budemo jedno kao što smo zaslužili da budemo, gospodine predsedniče odgovornost je na vama“, kazao je Vulin na skupu kojem je prisustvovao i Vučić.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković zatražila je juče od Vučića da se ogradi od Vulinove izjave, navodeći da se, ako to ne uradi, ovakav stav može tumačiti kao zvanični stav Beograda.

BONUS VIDEO Vulinova rođendanska blamaža

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare