Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je danas ministarki spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Biseri Turković, koja je tražila da se predsednik Srbije ogradi od njegovih izjava o "ujedinjenu srpskog sveta", ističući da su "njegove izjave samo njegove".

„Aleksandar Vučić i ja nemamo uvek isto mišljenje o svakom pitanju i ako imate neko pitanje o mojim stavovima uputite ga meni, dobićete glasan odgovor koji možete da razumete“, poručio je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, on je istakao da bi Turković, ako hoće da uđe u raspravu sa Aleksandrom Vučićem, morala da pronađe Vučićeve reči i pokuša da ih ospori.

Vulin, međutim, smatra da bi pre toga morala da odgovori „ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici i zašto nema imena počinilaca i nalogodavaca“.

Prema njegovoj oceni, Turković je propustila da kaže da je on rekao da će se Srbi, kada se za to steknu uslovi, ujediniti mirno, bez i jednog metka.

„Ako su mogli Nemci, zašto ne bi mogli i Srbiji, ili ste Vi i protiv ujedinjene Nemačke“, upitao je Vulin.

Njega raduje što Turković brani Dejtonski sporazum, jer to onda sigurno znači da je za vraćanje svih dejtonskih ovlašćenja Republici Srpskoj i da je protiv „deklaracije SDA koja traži ukidanje Republike Srpske“.

„Ako odmah ne osudite stav SDA da Republika Srpska treba da se ukine, podržavate takve napade na Dejton, RS i na Srbe“, ocenio je Vulin.

Ako se Turković odmah ne ogradi od izjave Šefika Džaferovića „da je takozvano Kosovo nezavisno i da bi on priznao takozvano Kosovo“, Vulin će smatrati da ona podržava komadanje Srbije i da hoće da „otcepi“ deo Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar