Ana Brnabić i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Ana Brnabić i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović pozvao je danas predsednika i premijerku Srbije, Aleksandra Vučića i Anu Brnabić, da se "jasno" izjasne da li podržavaju politiku "stvaranja srpskog sveta".

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin rekao je u nedelju da „srpski svet“ treba da bude „jedan politički i državni prostor koji treba da se ostvari apsolutno mirno, bez ispaljenog metka“.

Pavle Grbovic Pokret slobodnih gradjana
Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nedopustivo je ćutanje najviših državnih zvaničnika jer se ovde ne radi o nečemu što je izrečeno tokom slavskih rasprava, već o velikom broju javnih nastupa u kojima je Vulin kao predstavnik Srbije iznosio izuzetno opasne stavove. Zato bi bilo najpoštenije da Vučić i Brnabić kažu da li stoje iza njegovih reči, ili da premijerka pokrene postupak smene ministra koji iznosi stavove koji se kose sa zvaničnom politikom Srbije“, ukazao je Grbović, preneo je PSG.

Grbović je dodao da su predsednik i premijerka Srbije „dužni da gradjanima objasne da li je vraćanje obaveznog vojnog roka i naoružavanje omladine deo projekta stvaranja srpskog sveta, kao i da javnosti pruže odgovor na čemu se bazira njihov optimizam da će ovaj projekat imati drugačiji ishod u odnosu na krvave neuspehe njihovih prethodnika i političkih očeva“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar