Branka Katic foto Dalibor Danilovic
Branka Katić, Foto: Dalibor Danilović

"Mislim da je i pogrešno 'voleti' političare ili partiju, bitnije je ceniti njihov program i znati da možeš da im veruješ, da su ljudi od reči i poverenja i da su pošteni u svom radu i namerama te da im lični profit nije važniji od svega drugog", rekla je slavna glumica Branka Katić, u novom intervjuu za nedeljnik "NIN".

Čuvena glumica Branka Katić, u intervjuu za nedeljnik NIN, istakla je da naše društvo još uvek nije stiglo do demokratije, a da nepoverenje u političare dolazi iz loših iskustava i naroda i političara, ali i političke nepismenosti.

PROČITAJTE JOŠ

„I sada mislim da je rat na prostorima bivše Jugoslavije bio ogroman korak unazad, u tamu, destrukciju od koje se nismo još oporavili. Ta fašistička i nacionalistička ratnohušačka retorika koja ja arlaukala sa svih strana i danas je, nažalost, tu. I sav taj jad, sva ta patnja, zbog čega? Ko je na kraju pobedio? Ratni profiteri, jedino oni, rekla bih“, izjavila je glumica.

Glumica je takođe govorila o nedavnim uvredama upućenim Jelisaveti Seki Sablić i Draganu Bjelogrliću od strane poslnika SNS Marka Atlagića, navodeći da nije zaslužila „optužbe poltrona“.

„Iznošenje neutemeljenih i zlonamernih optužbi hora dežurnih patriota u Skupstini Srbije je sasvim neukusno i neprimereno. Jelisaveta Seka Sablic je fenomenalna glumica koja nam je svima dala toliko duše i radosti. Zaslužila je svu ljubav i poštovanje njenog izuzetnog opusa i velikog dara, nikako prozivku i optužbe poltrona. Izjava Dragana Bjelogrlića i tekst Gorana Markovića na odličan način sažimaju tu tematiku. Složni u ljubavi – Ne damo Seku! Smrt fašizmu, sloboda narodu“, rekla je ona za pomenuti nedeljnik.

Na pitanje kome je od političara verovala, ipak, ona nije znala odgovor, ali se prisetila osećaja sigurnosti tokom odrastanja u socijalizmu. Kako je rekla, verovala je u jednakost i da je „drug Tito dobar“.

„Kod nas se vođa poistovećuje sa državom, autoritarnost je prihvaćena i prihvatljiva. Svako kritičko mišljenje se odmah naziva antidržavnim“, rekla je Katić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nedeljnik NIN (@nedeljniknin)

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare