Medju nama Milos Jovanovic
Miloš Jovanović Foto:Nova S

Koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS), zatražila je reakciju države povodom protivljenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) intoniranju državne himne na početku nove školske godine i zbog toga što tu melodiju označava himnom srpskog naroda, a ne čitave države.

„Nedopustivo je odbijanje muslimana iz Raške oblasti da deci u školama puste himnu Bože pravde na prvom času nove školske godine, kako je propisalo Ministarstvo prosvete. Ako krivci ne budu kažnjeni zbog ovog propusta, to će značiti da je država kapitulirala pred secesionistima“, naveo je u saopštenju predsednik POKS-a Žika Gojković.

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je da je Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Srbije jasno definisao koja je melodija himna i koji je njen tekst i dodao da se zakoni moraju poštovati podjednako na čitavoj državnoj teritoriji.

„Država mora pokazati ozbiljnost i reagovati na svaki vid secesionizma, kako bi on bio sasečen u korenu“, rekao je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare