Foto: Dveri

Koalicija "Nacionalno okupljanje - Državotvorna snaga" koju predvode stranke Dveri i Zaverenici predale su danas potpise Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) za predstojeće parlamentare izbore koji će biti održani 17. decembra.

Zajednička lista tih stranaka nosiće naziv „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri“.

Foto: Dveri

Predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je novinarima u prostorijama RIK-a da su oni prva opoziciona lista koja je predala kandidaturu za parlamentarne izbore, a ukupno četvrta.

Lider Dveri Boško Obradović naveo je da je „ovo je prva izborna lista opozicije koja je do sada predata u ovom izbornom procesu i govori o snazi naše koalicije na republičkom nivou“.

„Ovim smo ostvarili san mnogih rodoljuba koji se zalažu za ukrupnjavanje i ujedinjavanje naših opozicionih patriotskih i državotvornih snaga. Većina građana Srbije je protiv ulaska u EU i NATO, protiv sankcija Rusiji, protiv francusko-nemačkog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo, za svaku vrstu podrške Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju. Mi ćemo biti njihov glas na ovim izborima i garantujemo da nema kalkulacija i trgovine nacionalnim i državnim interesima“, rekao je Obradović.

Obradović je istakao da su pokazali da su spremni na velika politička dela.

„Nama je Srbija na prvom mestu, a ne EU ili nešto drugo. Obavezujemo se da ćemo građane zaštititi od ekonomske i socijalne krize“, poručio je Obradović.

***

BONUS VIDEO: SNS predala listu za parlamentarne izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar