Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Šta dele violončelistkinja, bivši fudbaler i zvezda rijalitija? Pa - skupštinsku klupu. Osim što smo dobili oročeni parlament bez opozicije, dobili smo i možda najegzotičniji saziv otkako ona postoji. A tek je počelo.

Reporter: Marko Novičić

Marijan Rističević dobio je kolegu. U skupštinsku klupu seo je i Aleksandar Jovanović, direktor Telegraf televizije, ali i učesnik rijaliti programa Veliki brat i Farma.

„Ali je suludo ne reći bravo za Beograd na vodi, a ne reći ua za Beograd na heroinu“, rekao je Jovanović prilikom svog obraćanja u skupštini.

Da li to znači da Skupštna zaista počinje da liči na Zadrugu?

Urednik portala Nova.rs Ratko Femić rekao je da i prošli saziv bio dosta egzotičan i bez rijaliti učesnika.

„Skup se često pretvarao u rijaliti, al sad evo samim startom imali smo nekoliko zvezda u usponu“, kazao je Femić.

Viktor Marković sa Njuz.neta rekao je da bi rijaliti postojao, mora da ima nekog konflikta.

„U rijalitiju se svađaju, ima i seksa, a ovde nema tog konflikta, jer su svi na jednoj strani, ali to je ono što čini ovu skupštinu čini čudnom, najučudnijom do sada. Meni deluje kao sanatorijum, svi su tu ubačeni i sami sa sobom da vide koga će da napadaju i o čemu će da pričaju“, rekao je Marković.

Ipak, inspiracije izgleda nije manjkalo. Ni za priču, ni za stihove.

„Iako deluje da bi trebalo vremena da se neko izdvoji, zanimljivo je da smo već prvog dana, odnosno prvog zasedanja videli neke favorite, toliko su bili specifični neki nastupi mogu slobodno da kažem nastupi jer bio je jedan rep segment, to nikad nismo imali u skupštini do sad“, kazao je Marković i dodao da je interesantne avanture Kebare i Langure.

Zato smo se i obratili čoveku koji je veliki deo političke karijere proveo upravo u domu Narodne Skupštine, a on kaže da ovakav nivo primitivizma nikada nije postojao.

Bivši narodni poslanik Zoran Živković rekao je da je sastav skupštine stvar kontinuiteta, prema kojem oseća žaljenje i gađenje.

Zoran Živković Foto:Marija Djoković/FoNet

„Najveće žaljenje prema Gordani Čomić, koja je u Vladi Aleksandra Vučića  i žalim i gadim se, a prema ovima drugima je nivo gađenja veći nego nivo žaljenja.

Femić je dodao da se ovakvim načinom vođenja politike može očekivati rijaliti program u skupštini.

„Ako nastavimo ovako sa urušavanjem kriterijuma,  možemo da očekujemo neki rijaliti 24/7 u skupštini“, zaključio je urednik portala Nova.rs.

Svakako  – tek je počelo. Ko zna kakve će zvezde Skupština još iznedriti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar