Staša Stojanović, sns
Foto: Printscreen/Facebook/Narodna stranka

Na listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" našlo se i osamnaest Novosađana koji bi u sledećem sazivu mogli da se nađu u poslaničkim klupama. Među njima su pravnici, sportisti, novinari, aktuelni gradonačelinik, kao i “mladi SNS lideri”. Sa liste su izostali “viđeniji” SNS kadrovi iz Novog Sada, ali je zato prednost data onima koji su najbučnije i najzdušnije branili, zastupali ili verbalno napadali u ime svog predsednika Aleksandra Vučića, poput polaznice SNS Akademije za mlade lidere, Staše Stojanović.

Najviše rangirana na celokupnoj listi je stonoteniserka Borislava Perić Ranković, proslavljena novosadska paraolimpijka. Svojevremeno je bila proglašena za najbolju svetsku stonoteniserku sa invaliditetom, a na listi SNS zauzima 7. mesto.

Kako je izjavila za medije, podršku vladajućoj stranci je pružila zbog poboljšanih uslova za paraolimpijce, a ulazak u politiku će iskoristiti da “doprinese boljitku društva”. Dok je Perić Ranković novina u redovima SNS, na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ i ovaj put se nalazi provereni SNS kadar, skupštinski “kerber” Biljana Pantić Pilja.

Novosadskoj advokatici, zaposlenoj u kancelariji oca gradonačelnika Miloša Vučevića, ovo bi bio treći poslanički mandat. Poznata je po tome što novinare nerežimskih medija sa skupštinske govornice naziva “izdajnicima i stranim plaćenicima”, ali i po najvišim troškovima u Skupštini Srbije.

Kao kadru SNS iz Novog Sada Pilji je po jednom poslaničkom mandatu isplaćeno čak 8,1 miliona dinara. Po borbenosti i na listi Pilji se pridružila i “mlada liderka” iz Novog Sada Staša Stojanović.

Stojanovićeva je postala poznata široj javnosti kada je prekinula pres konferenciju Narodne stranke i pokazala opoziciji, kako je sama za sebe izjavila, “ko je mama”. Ovim performansom Stojanovićeva se direktno kvalifikovala za buduću poslanicu, s obzirom da joj je, kako je navela, tada i sam Vučić “čestitao na hrabrosti”.

Prema nezvaničnim saznanjima, Stojanovićeva je inače zaposlena u Elektrovojvodini, a ima i svoj youtube kanal gde promoviše stranku i “tradicionalne vrednosti”. Pored Miše Vacića i Vladimira Đukanovića, poslednji u nizu gostiju joj je bio i Predrag Koluvija. Visoko na listi, na 25 mestu našao se i novinar Milorad Bojović, nekadašnji dopisnik Politike, Večernjih novosti, Pečata, Građanskog lista, Nacionala…

Svojevremeno, Bojović je bio Šef kabineta za informisanje Maje Gojkovć, kada je ispred Srpske radikalne stranke bila postavljena za gradonačelnicu Novog Sada. Trenutno, Bojović je kolumnista stranačkog glasila, odnsno portala u vlasništvu udarene pesnice lokalnog SNS Marka Bosanca.

Među Novosađanima na listi SNS nalazi se i učesnik bitke na Košarama Ivan Antić, koji inače živi u Kosovskoj Mitrovici, kao i politikolog Milan Radin, inače već poslanik od 2020. godine. Novi mandati očekuju i pravnika Predraga Rajića, nekadašnjeg sportskog novinara, kao i poslanike Jasminu Obradović i Gojka Palalića. Pored mladih lidera, SNS iz Novog Sada na listi ima i veteran srpskog parlamenta, nekadašnjeg radikala, a danas naprednjaka Igora Bečića. Zaključno sa ovom godinom, Bečiću će biti tačno četvrt veka kako sedi u poslaničkoj klupi Skupštine Srbije.

Bonus video: HIT VIDEO Naprednjaci na mitingu promašili prezime drugog čoveka na listi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare