Goran Vesić Foto:TANJUG/ PREDRAG MITIC

Mila Popović, predsednica Gradskog Odbora Beograd Stranke slobode i pravde u pisanoj izjavi, upiala je "ko stoji iza privatnog obezbeđenja Dobergard koje “čuva” Vesića od građana?".

Naime, nakon što je prošle sedmice ispred Skupštine Beograda postavljena metalna ograda i policija na ulazu nije dozvolila zainteresovanim građanima da uđu na javnu sednicu na kojoj su se razmatrala pitanja u vezi sa metroom u Beogradu sa pratećim šinskim sistemima, Popović je rekla „da su u strahu velike oči čemu svedoči ponašanje Vesića, Stojčića i ostalih iz ove gradske vlasti“.

„Toliko su se uplašili suočenja sa strukom i građanima, da su na dan javne sednice o metrou, angažovali privatno obezbeđenje Dobergard. Njihov zadatak je bio obračun sa pristojnim građanima koje su gurali i zabranjivali im ulazak u zgradu Skupštine Grada“ ističe Popović i dodaje:

„Dobergard, Dobergard plus i Sparta Security su firme koje se bave obezbeđenjem pod kontrolom Dušana Đukića, vlasnika odgajivačnice dobermana u Ritopeku. Uspon ovih firmi počinje 2013. godine od kada je SNS preuzela vlast u Beogradu. Samo u poslednjih pet godina utrostručili su prihode i to za 13,5 miliona evra. Za manje od godinu dana su od ove Gradske vlasti i javnih preduzeća pod njihovom kontrolom dobili 5 miliona evra. Tako su dobili poslove od GSP, Štark Arene, Javnog osvetljenja, Gradskog zelenila, Beogradske tvrđave i Gradske uprave grada Beograda“.

Kako se dalje navodi u saopštenju, oo navodima u medijima, Dobergard je obezbeđivao Muzej Jugoslavije i Muzej primenjenih umetnosti kada se u njima desila krađa, a za obe krađe su osumnjičeni zaposleni ove firme.

„Za krađu iz Muzeja primenjenih umetnosti se tereti i grupa Veljka Belivuka. Bez obzira na ovako “dobre” preporuke, firme su dobile posao obezbeđenja Muzeja grada Beograda za preko 300.000 evra i to ove godine. Izgleda da ova kriminalna vlast gubi sve konce i tlo pod nogama, pa ne može da organizuje ni najobičniju Javnu sednicu bez zastrašivanja građana i političkih neistomišljenika, te angažuje Pretorijansku gardu da ih čuva i to o trošku Beograđana“ zaključila je Popović.

BONUS VIDEO: Podcast „Pitajte Đuru“ – Za metro niko nije pitao Saobraćajni fakultet već strane konsultante

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar