Gost podcasta Pitajte Đuru je Nikola Jovanović, Centar za lokalnu samoupravu, koji tvrdi: Za metro niko nije pitao Saobraćajni fakultet već strane konsultante. Kako (ne)funkcionišu lokane samouprave u Srbiji? Kada će građani birati svoje predstavnike na lokalu? Šta bi građani hteli, kako da se troši njihov budžet? Kako se nameštaju tenderi u GSP Beograd? Ko to gura Ikarbus u stečaj? Kako Goran Vesić zamišlja javni uvid u planove Beograda, Hoće li ikada stati divlja gradnja? Kako beogradske elektrane pljačkaju građane?

Teme podcasta koji vodi Đuro Svilar su sve ono što svakog pojedinca tišti, pitanja na koja nije mogao naći odgovor, problemi za koje nadležne službe nisu imale razumevanja ni htenja da ih reše. Između ostalog, Komunalne teme, školstvo, zdravstvo, pravne nedoumice, zaštita potrošača….dakle od pojedinačnog problema ka opštem rešenju. Cilj nije kritika već rešenje.

Ako želite da budete moji saradnici i novinari na terenu, šaljite pitanja, fotografije, snimke na FB, Twitter, Instagram Pitajte Đuru ili šaljite pitanja na email: [email protected], a tu je i Viber broj na koji možete pisati ili slati „problem“ u vidu fotografije ili videa sa terena, 069 893 00 23.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)