Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

SSP, DS, PSG i PzP napustili su danas drugu i, kako je najavljeno, poslednju rundu međustranačkog dijaloga uz posredovanje Evropskog parlamenta. Preostale stranke opozicije, poput NS Vuka Jeremića, SDS Borisa Tadića i ZZS Nebojše Zelenovića, ostaju u pregovorima sa vlašću.

Dragan Đilas izjavio je danas nakon prvog dela razgovora u okviru druge runde međustranačkog dijaloga da njegova stranka napušta pregovore, jer je sporazum koji su podneli evroparlamentarci neprihvatljiv, dok SNS ne prihvata ni dokument iz EP ni ono što je ponudila opozicija. Da napuštaju dijalog rekli su i Pavle Grbović, lider PSG, Janko Veselinović iz PzP, a isto su uradile i demokrate.

U dijalogu će, sa druge strane, ostati Narodna stranka Vuka Jeremića. Iz NS je na sastanak vlasti i opozicije otišao Miroslav Aleksić.

Da će ostati u pregovorima potvrdio je za Nova.rs Konstantin Samofalov iz SDS, kao i Boško Obradović, lider Dveri.

Obradović navodi da nema razloga da Dveri napuste pregovore „koji još uvek nisu ni počeli“.

„U prepodnevnom delu dijaloga i vlast i opozicija su povukle svoje crvene linije, a pravi pregovori tek počinju popodne. Tada ćemo znati da li su evropski posrednici stali na stranu vlasti ili demokratskih standarda. Kako se izbori sprovode u njihovim zemljama, trebalo bi da važi i za Srbiju. Dveri ostaju u dijalogu dok ne dobijemo odgovor na naše zahteve oko pomaka u sferi medija i kontrole izbornog procesa od strane opozicije. Ako tu nema ovih pomaka, razume se da nema ni potpisivanja bilo kakvog sporazuma sa naše strane“, rekao je lider Dveri za Nova.rs.

Prema našim informacijama, dijalog neće napustiti ni Nebojša Zelenović i njegova stranka.

Podsećamo, SNS je prvog dana dijaloga odbila gotovo sve predloge opozicije, počev od razdvajanja izbora do zabrane funkcionerske kampanje tokom cele izborne kampanje.

Ta stranka je predložila da izbori budu održani 3. aprila.

Prema dnevnom redu, previđeno je da pregovori vlasti i opozicije traju večeras do 19.30, a nastavljaju se sutra.

BONUS VIDEO Nesvakidašnja kontrola izbora u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare