Foto:Screenshot/Twitter/Veselinovic Zeljko@slogasindikat

Snimak na kojem direktor sektora za odnose sa javnošću beogradskog Vodovoda Goran Kozić u alkoholisanom stanju na 8. mart napada sekretaricu i naziva je kurvom, osvanuo je na društevim mrežama, a zatim i u medijima. Koziću, međutim, ovo nije prvi put da je tema javnosti, zbog nedoličnih dela. Ostao je upamćen po skandaloznoj naslovnici “Ilustrovane politike” iz decembra 2018. godine, kojom je Kozić kao tadašnji savetnik glavnog i odgovornog urednika uvredio novinarku Ljiljanu Smajlović i Verana Matića iz Komisije za istraživanje ubistava novinara. Kozić je proglašen krivim za uvredu i povukao se iz pomenutog lista.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović objavio je u utorak uveče na Tviteru video snimak na kojem se vidi Goran Kozić, izvršni direktor sektora za odnose s javnošću beogradskog Vodovoda, kako na 8. mart, u alkoholisanom stanju, napada sekretaricu i naziva je „kurvom“.

„Zahtevamo od nadležnog tužilaštva i policije da odmah reaguju i saslušaju sve svedoke događaja, a nakon toga i adekvatno kazne. Pozivamo celokupnu srpsku javnost, posebno novinarska udruženja da javno osude nasilničko i bahato ponašanje Gorana Kozića, kadra SNS koji nastavlja da promoviše prostakluk, posebno na današnji dan koji se širom sveta i kod nas u Srbiji obeležava kao dan promovisanja ravnopravnosti i unapređenja ženskih prava”, piše u saopštenju Sloge.

Ovo, međutim, nije prvi skandal u kojem se Kozić pojavljuje.

Kao bivši savetnik glavnog i odgovornog urednika lista “Ilustrovana politika”, proglašen je krivim za uvredu Verana Matića, zbog navoda u tekstu i naslovne strane pod naslovom ”Verane, Verane, mamografu jedan“, koji je objavljen u decembru 2018. godine.

Prvostepeni sud kaznio je Kozića novčanom kaznom u iznosu od 150.000 dinara, a on je tada priznao da je uvredio Verana Matića i branio se ističući da je nakon objavljivanja teksta podneo ostavku i izvinio se Matiću.

„Izvinjavam se svima koje sam svojim načinom pisanja uvredio ili ponizio. Izvinjavam se svojoj porodici, svojoj deci i državnom vrhu. Zaključio sam da je moj pristup uređivanju novina neprihvatljiv“, naveo je tada Kozić.

Ostavku je podneo nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio naslovnu stranu ovog nedeljnika.

Devedesetih godina, u vreme režima Slobodana Miloševića, Kozić je radio u Politici. Bio je zadužen za rubriku ”Odjeci i reagovanja”, koju je publika zvala “krici i jauci“.
Postao je poznat i po svojim kolumnama u kojima se uglavnom obračunavao sa neistomišljenicima. Kasnije ih je objavio pod nazivom “Škripa penkala”, a u isto vreme objavljuje i priče “Krčma na glavnom drumu”.

Objašnjavajući zbog čega taj naziv, naveo je da se pod ovim našim nebom svako ponaša kao u krčmi u koju uđe kad hoće, a kad izlazi urla i lupa vratima.

Uređivao je Voždovačke novine i list JKP Vodovod i kanalizacija.

BONUS VIDEO: SNS sakupljao potpise uz riku volova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare