Ana Brnabić
Foto: Printscreen/TvPink

Nakon što je bivši član JUL-a Zoran Čičak koji je pružao podršku i Pokretu slobodnih građana i tadašnjem predsedniku Saši Jankoviću, priveden zbog tvita, premijerka Srbije Ana Brnabić je gostujući na Pinku povezala njegovo pisanje na Tviteru sa dve naslovne strane lista Danas kao poziv na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja.

Brnabić je u jutarnjem programu na televiziji Pink komentarisala dve naslovne strane Danasa, sa naslovima: „Džipovi i Andrej Vučić u borbi za mesne zajednice“ i „Andrej Vučić imao zadatak da opominje i disciplinuje“.

„Evo vidite kako su inventivni iz dana u dan, dakle na dve strane Andrej Vučić. Mada je Andrej ovde u trećem redu, ovde mislim čak u četvrtom redu, čovek koji se zaista nikako ne eksponira, koji je otišao tamo da razgovara sa našim mesnim odborom, što je čini mi se meni najlepši primer toga u stvari kako se baviti politikom. Nije se slikao sa članovima Vlade, nije se slikao na nekim gala večerama, događajima, otišao je čovek u jedan mesni odbor“, rekla je Brnabić.

Nakon toga voditeljka je upozorila na tvit Zorana Čička u kojem piše: „Svaka mesna zajednica da zaduži jedan snajper da bi utakmica bila fer“, Brnabić je rekla:

„E to je meni zanimljivo. Vidite, ovakve naslovne strane i takav žurnalizam, takvo novinarstvo onda kao rezultat imaju ovakve pretnje. Jel tako? Uzročno-posledično. Ništa lakše. I umesto ja da govorim e ovo može da ugrozi onda, ne znam, može da nastane… Sad smo tačno videli, posle prve naslovne strane paralelno sa ovom drugom naslovnom stranom, imamo poziv da svaka mesna zajednica nabavi po jedan snajper, ubije valjda Aleksandra Vučića i Andreja Vučića tim snajperom. E onda će izbori biti fer. I sad smo došli do toga šta su njihovi zahtevi, kakvi izborni uslovi treba da budu. Aleksandar Vučić ne može da sebavi politikom i ne može da se bavi izborima. Sad smo otišli i korak dalje , sada ni Andrej Vučić ne može da se bavi politikom i ne može d ase bavi izborima. E sad njih treba i fizički likvidirati i onda će izbori da budu fer. Evo to su onda fer izborni uslovi. Ja nemam šta drugo o tome d akažem“, zaključila je Brnabić.

Podsećamo, Zoran Čičak priveden je u utorak na informativni razgovor u prostorijama MUP-a. Čičak, koji je veoma aktivan na društvenom mreži Tviter, često se oglašava u svojim objavama gde kritikuje SNS i predsednika Vučića. Poslednja njegova reakcija je na tekst pod naslovom „Andrej Vučić imao zadatak da opominje i disciplinuje“, aludirajući na njegovo prisustvo na lokalnim izborima u Novom Sadu.

Čičak je reagovao i napisao da „svaka mesna zajednica zaduži jedan snajper da bi utakmica bila fer“. Ubrzo su ovo preneli pojedini portali bliski vlasti, koji su objavili da to predstavlja poziv na ubistvo brata Aleksandra Vučića.

Ubrzo nakon toga je i priveden.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare