Najpoznatiji i najmoćniji trgovac oružjem u Srbiji Slobodan Tešić preko poznatog člana Srpske napredne stranke (SNS) Milorada Pušice tajno kontroliše kompaniju za trgovinu oružjem i tako zaobilazi sankcije koje su mu uvele SAD i Velika Britanija, objavio je KRIK. Milorad Pušica se tako posle više godina medijske ilegale vratio u fokus javnosti. Poslednji put bio je nakon hapšenja Veljka Belivuka, kada je bivši funkcioner Partizana tvrdio da bunker na stadionu pripada Pušici, a koji su koristili pripadnici klana Belivuka.

Nakon odluke SAD i Velike Britanije da Slobodana Tešića stave na crtu listu sankcija zbog trgovine oružjem, on je našao način da zavara sistem i da uvećava svoje bogatstvo.

U novom lukavom potezu, Tešić je 2020. godine tajno preuzeo kompaniju „M.M.P. Consulting“ od Milorada Pušice – visokopozicioniranog člana vladajuće stranke SNS, ali i čoveka koji je radio za njegovog najvećeg konkurenta, prema dokazima koje su prikupili KRIK i međunarodna novinarska mreža OCCRP.

KRIK je tako došao do podataka i informacija da ovu koju formalno vodi Pušica zapravo kontroliše Tešić, lice koje je “kralj” trgovine oružjem širom sveta. Dok su Tešićeva akvizicije i trgovine poznate medijima i široj javnosti, Pušica je godinama prolazio “ispod radara”.

Milorad Pušica Foto:printscreen/twitter

Milorad Pušica i optužbe za bunker na stadionu Partizana

Milorad Pušica je ranije bio član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), ali u ovom trenutku nije moguće proveriti da li je i dalje u ovom organu stranke.

O njemu šira javnost godinama nije znala previše detalja, osim da je bio član Nadzornog odbora Srpske fabrike stakla u Paraćinu. Na izborima 2016. godine učestvovao je kampanji SNS za lokalne izbore, a u društvu ministra Nikole Selakovića govorio je na mitingu u Prijepolju.

Tri godine nakon toga, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić je izjavila da iza izvoza minobacačkih mina iz “Krušika” koje su završile u Ukrajini stoji Milorad Pušica.

Marinika Tepić Foto: SSP

“Predsednik Aleksandar Vučić već danima govori da iza izvoza mina koje su završile u Ukrajini stoji majka uzbunjivača Aleksandra Obradovića ili kako je on naziva ‘gospođa mama’, evo ovde piše ko stoji iza izvoza mina koje su završile u Ukrajni iz Krušika Milorad Pušica član Glavnog odbora Srpske napredne stranke“, rekla je Tepić.

Nakon hapšenja kriminalca Veljka Belivuka, nekadašnji funkcioner Partizana i profesor Pravnog fakulteta Vladimir Vuletić izjavio je da restoran na stadionu, u kom je pronađen navodni bunker koji su koristili pripadnici Belivuka pripada ćerki Pušice. On je dokaze o tome predao inspektorima SBPOK.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tokom 2015. godine, streljački klub „Partizan“ osniva firmu za trgovinu oružjem koja se naziva „Partizan arms“, a u upravi kluba nalazi se tada, takođe, Pušica. Međutim, stvar dobija neočekivani tok 2015. godine kada firmu preuzima drugi čovek i menja ime iz „Partizan arms“ u „Partizan tech“ i počinje da se bavi trgovinom oružjem kroz ovu firmu. To je Slobodan Tešić, takođe blizak SNS-u“, rekao je Vuletić u junu 2021. godine.

Nedeljnik NIN je u septembru 2022. godine objavio su izbori u sportskom društvu Partizan bili obračun sportskog krila vladajućeg SNS koju su činili biznismeni i funkcioneri sumnjivih biografija.

U tome je učestvovao i Pušica, koji je pomenuo neizostavnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića i koji je stao na stranu predsednika Partizana Milorada Vučelića.

BONUS VIDEO: Opština Vlasotince nagradila ćerku trgovca oružjem Slobodana Tešića 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare