Foto: Shutterstock

Za devet javnih funkcionera, mahom odbornika, u opštini Knić doneto je, za nešto više od godinu dana, devet rešenja Agencije za sprečavanje korupcije, naveo je portal Glas Šumadije.

Rešenja te agencije doneta su zbog sukoba interesa, jer su javni funkcioneri od opštine Knić dobili bespovratna novčana sredstva, ukupne vrednosti veće od milion dinara.

Za sve slučajeve, agencija je zbog sukoba interesa, izrekla meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Rešenje se odnosi na bivšeg člana DS i doskorašnjeg direktora Centra za kulturu, turizam i sport Knić, Aleksandra Radosavljevića, koji je zaključio ugovor „za nabavku usluge etno turizma“ kod seoskog gazdinstva sa obrokom „Tradicionalni gružanski specijaliteti“, sa članicom Upravnog odbora te ustanove, Vladankom Aleksić.

Na osnovu tog ugovora, gazdinstvu je isplaćeno 97.000 dinara.

U slučaju Vladanke Aleksić, iako je u obrazloženju Agencije za sprečavanje korupcije navedeno da joj je javna funkcija prestala, na sajtu opštine Knić napisano je da se ona i dalje nalazi u Upravnom odboru Centra za kulturu iz reda domaćinstava koje se bave seoskim turizmom.

Agencija je rešenje za sukob interesa donela i protiv odbornice Skupštine opštine Milice Milošković, čijoj je preduzetničkoj radniji pod nazivom „Milica Milošković PR Proizvodnja metalnih konstrukcija MIL dizajn Žunje“, dodeljena subvencija iz budžeta opštine, namenjena za podršku u postojećoj privredi u iznosu od 336.000,00 dinara.

Goranu Iliću su za vreme obavljanja funkcije člana Opštinskog veća Knić, iz budžeta opštine za 2017. godinu, „na ime investicije-boksovi za držanje krmača i prasića“, dodeljena bespovrtana novčana podsticajna sredstva u iznosu od 195.922 dinara.

Nenadu Markoviću su kao članu Opštinskog veća opštine Knić, iz budžeta opštine Knić za 2017. godinu, „na ime investicije-prašač redni“, dodeljena bespovratna novčana podsticajna sredstva u iznosu od 186.592 dinara.

Marković je po zanimanju autoelektričar, a prema navodima zvaničnog sajta opštine Knić, nalazi se u Upravnom odboru OŠ „Rada Šubakić“, kao i u Komisiji za statutarna pitanja, organizaciju i normativna akta Skupštine i administrativna pitanja, iz reda gradjana.

Za vreme obavljanja javne funkcije odbornika Skupštine opštine Knić, Dejanu Mirkoviću su za 2017. godinu dodeljena bespovrtana novčana podsticajna sredstva u iznosu od 120.000 dinara, „na ime investicije-nabavke junice“.

Kao odborniku Skupštine opštine Knić, Milošu Kostiću su iz budžeta te opštine za 2017. godinu, „na ime investicje-nabavka kvalitetnih ovaca“, dodeljena bespovratna novčana podsticajna sredstva u iznosu od 64.050 dinara.

Goranu Nikoliću su za vreme vršenja javne funkcije odbornika Skupštine opštine Knić, iz budžeta opštine za 2017, „na ime investicije-nabavke pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo“, dodeljena bespovrtana novčana podsticajna sredstva u iznosu od 25.060 dinara.

Zoranu Pantoviću su kao odborniku, iz budžeta opštine Knić za 2017. godinu, „na ime investicije-nabavka mehanizacije za voćarsku i povrtarsku proizvodnju – sitna mehanizacija“, dodeljena bespovratna novčana podsticajna sredstva u iznosu od 17.245 dinara, piše Glas Šumadije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar