Foto:Nemanja Jovanović

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (Cesid) Bojan Klačar izjavio je danas da očekuje da će nova Vlada Srbije, biti koaliciona i vlada kontinuiteta.

Klačar je za TV Prva izjavio da je „teško pronaći političke interese koji bi opravdali koncentracionu vladu“, kao i da bi tako nešto bilo za očekivati u vreme neke velike krize, ali da kriza koju je izazvala epidemija korona virusa nije takvih razmera.

„Ključni epiteti su vlada u kontinuitetu i koaliciona vlada. Važno je iz ugla građana da u toj vladi budu ljudi spremni da prave kompromise. Moraće da se prave kompromisi na velikim i na manjim temama, kao i u onome što Srbiju očekuje i na unutrašnjem planu“, rekao je Klačar.

Klačar je izjavio i da su „najveće šanse da Ana Brnabić ponovo bude premijer“.

„Vlada će verovatno biti kratkog trajanja, zbog čega je još jedan argument Ane Brnabić kao premijera“, rekao je Klačar.

On je naveo da će nova vlada, osim suočavanja i očekivanih kompromisa po pitanju velikih problema, poput pitanja Kosova i epidemije korona virusa, morati da pravi kompromise i na „manjim temama“ kao što je uspostavljanje dijaloga sa opozicionim strankama.

Klačar je precizirao da će, s obzirom na bojkot prethodnih izbora od velikog dela opozicionih stranka, „neka vrsta unutrašnjeg dijaloga biti potrebna“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare