Kfor na prelazu Jarinje Foto: Kosovo Online

Vojnici KFOR-a pojavili su se danas u blizini administrativnog prelaza Jarinje gde su već osam dana stacionirani pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije, a međunarodne mirovne snage poručuju da su "povećali broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i sever", kao i da "pomno prate situaciju na celom Kosovu", piše Kosovo online.

„KFOR ostaje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine, kako bi se osiguralo bezbedno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu. KFOR je povećao broj i trajanje rutinskih patrola širom Kosova, uključujući i severni deo“, rečeno je u KFOR-u za Kosovo onlajn.

Ranije danas, premijer privremenih prištinskih instituacija Aljbin Kurti poručio je da je, zajedno sa ministrom policije Ðeljaljom Svečljom imao sastanak sa komandantom KFOR-a na kojem je razgovarano o bezbednosnoj situaciji, ali da „nema informaciju da se KFOR sprema da interveniše na severu Kosova i zameni specijalne jedinice kosovske policije, kako su naveli pojedini albanski mediji“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar