Zoran Kesić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs
Zoran Kesić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Novi ministar Tomislav Momirović izneo je večeras kritike na račun Zorana Kesića, voditelja, satiričara i autora popularne emisije "24 minuta", optužujući ga, između ostalog, za opozicioni aktivizam. Kesić u izjavi za Nova.rs navodi da njegova emisija nije opoziciona, već emisija koja se obračunava sa lažima i glupošću.

„Nekom se sviđa emisija, nekome se ne sviđa. Procena da nema nijedne šale ili humora, legitimino. Ali da se nismo potrudili, to nije tačno. Mi se vrlo trudimo za svaku epizodu“, navodi Kesić.

Upitan kako komentariše to što ga ministar Momirović optužuje za opozicioni aktivizam, Kesić kaže da „nema nikakvih problema da ga ministar optuži“, ali da je važno baviti istinom.

„Nema nikakvog opozicionog aktivizma. Jedini aktivizam je aktivizam naš sedmorice koji stvaramo tu emisiju. Kritikujemo ono što mislimo da treba kritikovati i našalimo se sa onim čime mislimo da se treba našaliti. Mi nismo opoziciona emisija, mi smo emisija koja se obračunava sa glupošću i lažima“, dodaje Kesić.

Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

On navodi da Momirovića ne poznaje i da je za njega čuo kad je postao ministar.

„Najveća je neistina ono ‘ni pokušaja’. Hajde da nije bilo humora i šale, možda nije bilo. Izvinjavam se. Ali pokušaja je bilo. Zaista se trudimo. I bićemo bolji u sledećoj epizodi“, poručio je Kesić.

Novi ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je na Tviteru optužio Zorana Kesića da u njegovoj emisiji nema šale i humora.

„Ljudi moraju da pogledaju Kesića. Bez i jedne šale, bez humora… ni pokušaj. Samo opozicioni aktivizam i to dosta jeftin. Legitimno, ali tužno“, naveo je Momirović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare