Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević Foto: Kraljevski dvor

Njegovo Кraljevsko Visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević duboko je zabrinut zbog aktuelne situacije u Istočnoj Evropi koja bi mogla da predstavlja opasnost za ceo svet, piše u njegovom saopštenju.

Karađorđević je uputio apel za mirno rešenje sukoba u Ukrajini.

„Sa velikom uznemirenošću i tugom pratim vesti o sukobu u Ukrajini. Želim da uputim apel svim uključenim stranama, liderima svih zemalja sveta, da pronađu mirno rešenje za ovaj užasni konflikt. Rat nikada nije dobra opcija, on donosi samo uništenje, bol i patnju nevinim ljudima i duboko sam zabrinut za budućnost čitavog društva ako se ovaj sukob nastavi“.

Kako dodaje, ne postoji problem koji se ne može rešiti otvorenim razgovorima, pregovarački sto je uvek jedino pravo mesto za rešavanje svakog konflikta.

„Кada oružje progovori, čovečanstvo pati. Želim i molim se za to, da sve strane uključene u ovaj sukob zajedno sednu i pronađu mirno rešenje. Snažno podržavam zvaničan stav Republike Srbije da naša zemlja ne staje ni na jednu stranu u ovoj tragediji, već da ostanemo neutralni, poštujući teritorijalni integritet i međunarodno pravo, što je od izuzetnog značaja i za našu zemlju, i da apelujemo i čuvamo mir. Narod Srbije dobro zna koliko užasa sukobi donose, mnogo smo propatili u prošlosti. I niko više ne treba tako da pati. Svetu u kome svi živimo, mir je preko potreban!“, zaključio je on.

BONUS VIDEO: Radio komunikacija Ruske vojske sa braniocima Zmijskog ostrva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar